Hoppa till huvudinnehåll
Vindkraft

Brattön-Sälelund

Vind
Kommun :

Munkedals kommun

Planerat antal vindkraftverk :

9

Totalhöjd :

290 meter

Förväntad årsproduktion :

250 GWh

Nu utreder vi möjligheten att etablera en ny vindpark cirka 13 kilometer nordost om Munkedal kommun och cirka 8 kilometer väst om Färgelanda i Färgelanda kommun. Vindpark Brattön-Sälelund bedöms kunna rymma upp till nio vindkraftverk med en maximal totalhöjd om 290 meter.

Varför en vindpark här?
Vi äger och driver redan idag vindpark Brattön i området, så vi vet att vindläget i området är bra. Dessutom beviljades Rabbalshede Kraft år 2013 tillstånd för 14 vindkraftverk med en totalhöjd om 180 meter på en närliggande plats till det aktuella projektområdet. Men det var då. I och med den snabba teknikutvecklingen inom vindkraft har vi nu valt att ansöka om ett nytt tillstånd för färre vindkraftverk men med en betydligt större elproduktion.

Brattön-Sälelund förväntas med sin nio vindkraftverk producera omkring 250 GWh per år. Detta motsvarar årsförbrukningen för cirka 45 000 hushåll med en förbrukning om 5500 kWh el per år. 250 GWh motsvarar mer än hela årsförbrukningen av el i Munkedals kommun - ett välkommet tillskott av förnybar el till kommunen och södra Sverige.

Varmt välkommen till samråd den 30 mars!
Som en del i tillståndsprocessen bjuder vi på Rabbalshede Kraft in till en samrådsutställning den 30 mars 2023, kl. 16.00–20.00 på Solhemsgården, Valbo Ryr24, 455 92 Munkedal. Under samrådet kommer vi bland annat att presentera projektets förutsättningar, geografiska placering tillsammans med fotomontage. Du är varmt välkommen för att ta del av informationen, ställa frågor, bidra med synpunkter, lämna upplysningar och prata med oss. Självklart kommer vi även bjuda på fika!

Ta gärna del av samrådsunderlaget redan nu genom att ladda ner underlaget under "filer" nedan. Om du har frågor eller synpunkter som du vill dela med dig av är du varmt välkommen att kontakta någon av kontaktpersonerna nedan, alternativt maila till:  bratton.salelund@rabbalshedekraft.se

FRÅGOR?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Bygg- och utvecklingschef
Tobias Nylander
Tobias Nylander
Tillståndsspecialist
Eva Ahlström
Eva Ahlström

Relaterade projekt och anläggningar