Hoppa till huvudinnehåll
Solkraft

Blötvik

solpaneler
Kommun :

Tingsryd

Total effekt :

23 MWp

Beräknad produktion :

20 GWh/år

Planerad byggstart :

2025

Vi utreder just nu möjligheten att etablera en solpark i Blötvik i Tingsryds kommun. 

Den planerade solparken beräknas kunna producera cirka 20 GWh förnybar el årligen, vilket skulle innebära ett viktigt tillskott av förnybar energi i regionen.

Vad händer just nu? 

För att få lov att bygga en solpark behöver området inventeras angående natur- och kulturvärden och en miljökonsekvensbeskrivning tas fram. På Rabbalshede Kraft förbereder vi just nu för framtagande av en sådan miljökonsekvensbeskrivning och planerar att lämna in den till Länsstyrelsen för prövning under hösten.

Välkommen att delta i samråd!

Som del av tillståndsprocessen ingår en viktig samrådsprocess med verksamheter, föreningar och allmänhet som berörs av etableringen. Syftet med samrådet är att undersöka om projektet kan antas medföra betydande miljöpåverkan eller inte, samt att få in synpunkter och information för avgränsning av innehåll och utformning av den miljökonsekvensbeskrivning som vi kommer att ta fram. Du hittar ett samrådsunderlag med mer information om projektet längre ned på denna sida.

Dina åsikter är viktiga för oss. Gör din röst hörd och skicka in dina synpunkter till oss senast den 7 juni 2024.

Du kan skicka in dina frågor och synpunkter via brev eller e-post, se våra kontaktuppgifter nedan. Märk brevet eller e-posten med ”Samråd Blötvik”. Det går även bra att ställa frågor om projektet.

Postadress: Rabbalshede Kraft, Marknadsvägen 1, 457 55 Rabbalshede

E-postadress: solar@rabbalshedekraft.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Bilder

FRÅGOR?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Projektledare Solkraft
Oskar Bohlin
Oskar Bohlin_ny

Relaterade projekt och anläggningar