Hoppa till huvudinnehåll
Solkraft

Askersund-Tycke

Photo by Unsplash
Kommun :

Askersund

Total effekt :

100 MWp

Beräknad produktion :

102,8 GWh/år

Planerad byggstart :

2026

Vi utreder just nu möjligheten att etablera en solpark i Tycke i Askersunds kommun. 

Solparken planeras till största del i Askersunds kommun men går även in en liten del i Hallsbergs kommun i Örebro län. Området är beläget cirka 1,5 kilometer söder om Vretstorp och cirka 10 kilometer norr om Askersund. Den planerade solparken beräknas kunna producera cirka 102,8 GWh förnybar el årligen, vilket skulle innebära ett viktigt tillskott av förnybar energi i regionen. 

Vad händer just nu? 

För att få lov att bygga en solpark behöver området inventeras angående natur- och kulturvärden och en miljökonsekvensbeskrivning tas fram. På Rabbalshede Kraft förbereder vi just nu för framtagande av en sådan miljökonsekvensbeskrivning och planerar att lämna in den till Länsstyrelsen för prövning under hösten. 

Vi kommer att söka ett frivilligt miljötillstånd enligt 9 kap 6 § b miljöbalken och samråder under juni 2024 med Länsstyrelsen och kommunen. Därefter ser vi fram emot att få bjuda in till samråd med närboende och allmänhet under sommaren. Du kan redan nu ta del av ett samrådsunderlag som du hittar längre ned på denna sida. Håll utkik här för mer information om möjligheten att delta i samrådet! 

FRÅGOR?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Teamchef Sol
Mikael Johansson
Mikael Johansson_ny

Relaterade projekt och anläggningar

Vindkraft
Gärdshyttan

Gärdshyttan

Gärdshyttan är belägen i Askersund och är en av våra nyare vindkraftsparker som driftsattes i juli 2020 efter knappt ett och ett halvt års byggnation. Parken består av fem vindkraftverk och den...
Gärdshyttan