Investor Relations

Pressmeddelande

Rabbalshede Kraft blir delägare i Ålands största vindkraftpark Långnabba.

Nu är det klart att Rabbalshede Kraft blir delägare i Ålands största vindkraftpark Långnabba på Eckerös sydspets. Projektet är Ålands största vindkraftssatsning hittills och den årliga producerade elen beräknas motsvara elförbrukningen för 10 000 hushåll.

- Detta är vår första investering utanför Sverige och vi är väldigt glada för att det blev just Åland, säger Peter Wesslau, vd på Rabbalshede Kraft. Vi är imponerade över samverkan mellan myndigheter och investerare för att förverkliga ambitionerna att öka tillgången på lokalt producerad förnyelsebar el. Vi ser fram emot att tillsammans med övriga investerare stödja med vår kompetens och bidra till dessa ambitioner, avslutar Peter Wesslau.

Projekt Långnabba består av tio vindkraftverk i 4 MW-klassen, vilket ger en total parkstorlek på 40–43 MW. Platserna för vindkraftverken är normala onshoresiter, med goda vindförhållanden. Byggnationen beräknas ta ca 1,5 år från idag och fram till drift.

För mer information, välkommen att kontakta

Peter Wesslau
CEO

Mobil: ​​​​​​​+46 70 366 61 15
E-post: peter.wesslau@rabbalshedekraft.se

Rabbalshede Kraft AB (publ) projekterar och etablerar landbaserade vindparker som drivs i egen regi, i samarbete med andra aktörer eller till försäljning där bolaget kan erbjuda operativa tjänster. Den producerade elen från bolagets vindparker i drift säljs på den öppna elmarknaden Nord Pool. Följ bolagets utveckling på www.rabbalshedekraft.se

Publicerad: 02 okt 2020