Investor Relations

Nu söker vi en Inköps- och upphandlingschef

Har du erfarenhet i rollen som inköps- och upphandlingsansvarig i stora och komplexa projekt? Har du förmågan att arbeta i en bred strategisk roll och dessutom vill arbeta med stort engagemang för nytänkande, hållbarhet och förnybar energi i en internationell miljö? Då ska du absolut söka denna tjänst!

På Rabbalshede Kraft är vi med och formar morgondagens energi. Vår drivkraft är att tillsammans med samarbetspartners och lokala aktörer utveckla och driva hållbara energilösningar. Genom långsiktigt ägande producerar vi el som kan levereras när det behövs, där det behövs. På en marknad där vi konkurrerar med globala aktörer erbjuder vi en unik flexibilitet och lokal förståelse – hela vägen från projektering, byggnation och drift, till förvaltningstjänster.

Om tjänsten
I rollen som inköps- och upphandlingschef kommer du inledningsvis ha ett stort fokus på att utveckla och strukturera vår inköps-/upphandlingsprocess inför kommande hållbara projekt, samt säkerställa att de går i linje med våra övergripande strategier. Du kommer till att börja med ha chefsansvar för en person som ingår i ditt team.

Vidare handlar rollen om att:

  • Planera och leda / samordna, upphandlingar och inköpsprojekt för vindkraftturbinavtal, serviceavtal, BoP-avtal, elanslutningsavtal, solpanelsavtal, avtal för vätgasutrustning, etc.
  • Planera och leda / samordna förhandlingar gällande ovan avtal i samarbete med kollegor, externa rådgivare och konsulter
  • Samarbeta med kollegor för att säkerställa att inköpsprocessen bedrivs på ett optimalt sätt och går i linje med företagets övergripande strategier
  • Utveckla och säkerställa goda kontakter och relationer till viktiga leverantörer, intressenter och rådgivare samt kontinuerligt nätverkande
  • Vara delaktig och ge input i relevanta områden under utvecklingen av förnybara projekt


Vem är du?
Vi söker dig som är passionerat intresserad av att driva förhandling, upphandlingar och inköpsprojekt. Vidare ser vi gärna att du har flera års erfarenhet från att leda komplexa upphandlingar och leverantörsförhandlingar. Du har troligtvis universitets-/högskoleutbildning eller inköpsutbildning och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Som person har du god kommunikation- och samarbetsförmåga, är förändringsbenägen och resultatinriktad. Erfarenhet av och kunskap om vind- och/eller solenergi eller energibranschen som helhet är meriterande.

Är vi rätt för varandra?
På Rabbalshede Kraft är samarbete, nytänkande och ansvarstagande viktiga hörnstenar som genomsyrar allt vi gör. Tillsammans vågar vi utmana gamla föreställningar och utveckla ny kunskap och nya arbetssätt för att aktivt hitta lösningar som för oss framåt. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor som brinner för förnybar energi och en hållbar utveckling. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Placeringsort för rollen är i Rabbalshede, Göteborg eller Stockholm. Om placeringsort inte är i Rabbalshede ingår regelbundna resor till vårt huvudkontor i Rabbalshede.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Heltid, Tillsvidare
Lön: Fast månadslön
Start: Omgående eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan
Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 20 februari 2021. Ansökan och CV skickas till rekrytering@rabbalshedekraft.se. Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Katharina Strömseng, HR-ansvarig 0725-26 57 22 eller Peter Wesslau, VD 0703-66 61 15.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag