Hoppa till huvudinnehåll

tisdag, april 30, 2024 - 18:10

Välkommen på invigning 25 maj!

Invigning!

På Rabbalshede Kraft är vi med och formar morgondagens energi. Det vill vi göra tillsammans med dig! Välkommen på invigningen av våra nyaste vindparker Femstenaberg och Lursäng.

När? 25 maj, kl. 11.00–15.00
Var? Vindpark Femstenaberg

Vår första energipark

På Rabbalshede Kraft tror vi på ett system där vi nyttjar flera förnybara energislag för att skapa en pålitlig helhet som kan leverera grön energi året runt. Därför har vi som ambition att utveckla park Femstenaberg till vår första energipark där vindkraften kompletteras med solenergi och batterilagring. Att vindparkerna nu står klara är en viktig milstolpe som vi vill fira tillsammans med dig!

Om dagen

Tillsammans med Strömstads löparklubb arrangerar vi Kraftslaget - ett lopp för både stora och små! Barn upp till 10 år springer en sträcka på 1,2 km, ungdomar mellan 10-15 år springer 2,5 km och vuxna hela 5 km. Anmälan sker på plats från och med kl. 11.00, så kom i tid och ta med dig löparskorna!

Dagen bjuder också på musikunderhållning av Dock Station och god kebab och falafel från Rossöboden. Du kan även passa på att lära dig mer om förnybar energi, testa dina kunskaper i tipspromenaden och ta på dig VR-glasögonen för en hissnande tur upp i ett vindkraftverk. För de minsta erbjuds kasta prick, att pyssla en egen vindsnurra och andra roliga aktiviteter.

Program

11.00 Bandet Dock Station kickar igång dagen

11.30 Startskott för Kraftslaget
Barnlopp: kl. 11.30, ungdomslopp: kl. 12.00, vuxenlopp: kl. 12.45

13.30 Invigningsceremoni
Tal av Peter Wesslau, vd Rabbalshede Kraft, Kent Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Strömstad och Liselotte Fröjd, kommunstyrelsens ordförande i Tanum.

13.50 Prisutdelning till vinnarna av Kraftslaget, tipspromenaden och lotteriet

14.00 Konsert med Dock Station

Karta och vägbeskrivning

Gratis bussar till invigningen kommer att avgå från Strömstads station och Tanums bygdegårdsplan kl. 10.30 och 12.30. Bussarna avgår från parken tillbaka till Strömstad och Tanum kl. 15.00.

Du kan även ta bilen till parken. Ta avfart 109 från E6:an och kör österut mot "VARP" ca 900 m (eller navigera hit med Google Maps), sedan följer du bara skyltarna så hittar du rätt!

Föreningar och lokala aktörer som kommer att delta under eventet:

  • Bandet Dock Station
  • Strömstads löparklubb
  • Rossöboden
  • Lurs Skytteförening
  • Lions Hockeyklubb

Har du frågor eller funderingar om invigningen är du välkommen att kontakta oss. Du når oss enklast på telefonnummer 0525-197 00 eller via e-post på info@rabbalshedekraft.se.

Vill du veta mer om parkerna? Läs mer här: 

FemstenabergLursäng