Hoppa till huvudinnehåll

 

Solenergi

Vårt erbjudande inom solenergi

Framtiden är ljus!

På Rabbalshede Kraft erbjuder vi solcellslösningar för både medelstora och storskaliga anläggningar. Oavsett vilket koncept som passar dig och din verksamhet får du en långsiktig partner som utvecklar, driver och förvaltar solcellsanläggningen genom hela dess livscykel. Strålande, eller hur?

Fördelar med solenergi

Solenergi är en lysande ingrediens i den fossilfria energimixen. På Rabbalshede Kraft tror vi på ett diversifierat system där vi nyttjar samtliga förnybara energislag för att skapa en pålitlig helhet som kan leverera grön energi året runt. Här har solenergi en självklar plats i systemet. Den är förnybar, oändlig och oerhört effektiv. Visste du till exempel att solen på bara några timmar producerar mer energi än vad hela världen konsumerar på ett år? Solenergi samspelar dessutom väldigt bra med vindkraften. När solen lyser med sin frånvaro under vintern går i stället vindturbinerna på högvarv. På sommaren är förhållandet det motsatta – då kan vi skörda energi från solens strålar medan vindkraften inte producerar lika mycket el. Ja, du hör ju – det finns många solklara fördelar!

Visa mer

Förnybart


Solenergi är en ständigt förnybar energikälla som inte kommer ta slut inom en överskådlig framtid.

Lite underhåll


Solpaneler är nästintill underhållsfria under hela deras livslängd.

Självförsörjande


Genom att producera din egen solel kan du täcka upp för stora delar av din verksamhets elkonsumtion.

Har du frågor?
Fyll i formuläret så
kontaktar vi dig!

Har du frågor, funderingar eller synpunkter? Eller vill du veta mer om vårt
erbjudande inom solenergi, vindkraft och grön vätgas? Beskriv vad du vill
ha hjälp med i formuläret nedanför, så kontaktar vi dig!

CAPTCHA
Den här frågan är till för att förhindra automatiska skräppostmeddela

Medelstora solcellsanläggningar

Äger du en industrifastighet, ett köpcentrum eller en annan typ av anläggning med hög elförbrukning? Genom vårt koncept för medelstora anläggningar kan vi bygga en solcellsanläggning på ditt tak eller marken jämte din anläggning. Du investerar inte en krona i anläggningen – vi bygger, underhåller och äger den genom hela dess livscykel och säljer vidare elen direkt till dig via ett längre elavtal (PPA). Fördelarna? Förutom att du får förnybar och investeringsfri el direkt till din verksamhet slipper du dyra spotpriser, nätkostnader och i många fall även elskatt. Vi äger panelerna – du får närproducerad solenergi. Elen som produceras köper du alltid till ett fast pris. En lysande deal, helt enkelt.

Visa mer

Storskaliga solcellsanläggningar

Har du ett fält, en åker eller helt enkelt en stor markplätt någonstans i landet? Med vårt koncept för storskaliga solcellsanläggningar kan vi bygga en solcellspark av megawatt-storlek på din mark, där elen som produceras matas rakt ut på elnätet. Vi äger och driftar parken med ett arrendeavtal med dig, eller så köper du parken av oss. Din mark, ditt val! Om du vill kan vi ta parken till nästa nivå genom att skapa ett kombinerat PPA med både sol- och vindkraft, där elproduktion från en av våra vindparker inkluderas. Och eftersom alla goda ting är tre kan vi som ledande aktör i Sverige inom vätgas från vindkraft, även inkludera en vätgasanläggning i parken. Då har du plötsligt en fullskalig hybridpark på din mark. Inte så dumt, eller hur? 

Visa mer

Vill du investera i solceller?

Solenergi har blivit en alltmer lönsam och populär investering. Med oss som partner får du en bekymmersfri och enkel solcellslösning, oavsett om du är tak- eller markägare. Redo att sänka dina elkostnader och börja skörda energi från solens strålar? Hör av dig, så berättar vi mer. 

Jag vill veta mer

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Projektledare Sol
Mikael Johansson
Mikael Johansson
Bygg- och utvecklingschef
Tobias Nylander
Tobias Nylander