Skip to main content

Vi söker en vindkraftstekniker

Vi söker efter en driven vindkraftstekniker till vårt drift- och underhållsteam som vill vara med och skapa rätt förutsättningar för produktion av mer förnyelsebar energi. 

På Rabbalshede Kraft är vi med och formar morgondagens energi. Vår drivkraft är att tillsammans med  samarbetspartners och lokala aktörer utveckla och driva hållbara energilösningar. Genom långsiktigt ägande  producerar vi el som kan levereras när det behövs, där det behövs. På en marknad där vi konkurrerar med globala  aktörer erbjuder vi en unik flexibilitet och lokal förståelse – hela vägen från projektering, byggnation och drift, till  förvaltningstjänster.

Om tjänsten
I rollen som vindkraftstekniker ingår du i vårt drift- och underhållsteam med uppdraget att säkerställa en säker drift  och hög produktionstillgänglighet i våra anläggningar. Du kommer att första hand att jobba med våra  vindkraftsparker men på sikt även med anläggningar inom solkraft, batteri, vätgas samt energiparker. Du kommer också att ingå i bolagets beredskapsgrupp.

Vidare handlar rollen om att:

  • Fjärrövervaka våra egna- och förvaltade anläggningar 
  • Genomföra årliga kontroller, ronder och besiktningar 
  • Planera och genomföra avhjälpande- och förebyggande underhåll
  • Felsöka och reparera mekaniska, hydrauliska och elektriska system
  • Genomföra förbättringsåtgärder och modifieringar
  • Beställning av material 
  • Dokumentation och rapportering 
  • Kontakter med kunder, leverantörer och andra parter

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med el och/eller mekanik. Du är intresserad av ny teknik, är noggrann och  säkerhetsmedveten. Dina datorkunskaper är goda och du uttrycker dig obehindrat i svenska samt har goda  kunskaper i engelska. Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll eller har en bakgrund som elektriker och är intresserad av att vidareutvecklas till vindkraftstekniker. Det är meriterande om du har jobbat några år med vindkraft och/eller om du har en bakgrund som industrielektriker. För att få jobba i vindkraftverk krävs att du genomgår  godkänd läkarundersökning med belastnings-EKG, samt att du genomgår fortlöpande säkerhetsutbildningar. Du behöver därför ha en god hälsa och god fysik.

Är vi rätt för varandra?
På Rabbalshede Kraft är samarbete, nytänkande och ansvarstagande viktiga hörnstenar som genomsyrar allt vi gör. Tillsammans vågar vi utmana gamla föreställningar och utveckla ny kunskap och nya arbetssätt för att aktivt hitta lösningar som för oss framåt. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor som brinner för förnybar energi och en hållbar utveckling. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Regelbundna resor till våra olika projekt och kontor ingår i tjänsten. Bkörkort är ett krav.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Heltid, (6 månaders provanställning)
Lön: Fast månadslön
Kollektivavtal: Unionen, Branschavtal Energi 
Placeringsort: Rabbalshede, regelbundna resor till våra olika projekt och kontor ingår i tjänsten. Bkörkort är ett krav.
Start: Omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Urval sker löpande så vänta inte för länge med din ansökan. Läs mer och ansök till tjänsten genom att skicka ett CV och personligt brev till: rekrytering@rabbalshedekraft.se

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Teamchef Marie Magnusson: marie.magnusson@rabbalshedekraft.se, +46 76-178 61 49 eller HR-chef Katharina Strömseng; katharina.stromseng@rabbalshedekraft.se, +46 72 526 57 22.

Vi ser fram emot din ansökan!